WC rolhouder rvs

RVS is een populaire keuze wc rolhouder. Naast dat dit materiaal de toiletrolhouder een schone en chique uitstraling geeft, heeft RVS enkele algemene voordelen. Zo is het tijdloos, bestendig tegen krassen en niet gevoelig voor onderhoud. In dit blog lees je meer over dit soort voordelen van RVS WC rolhouders. 

Soorten RVS wc rolhouders

In het online assortiment RVS wc rolhouders is er keuze uit toiletrolhouders, maar ook uit complete toiletsets en speciale inbouw varianten. Qua stijl is er de keus voor een glanzende of juist matte afwerking. En qua eigenschap kan er gekozen worden voor varianten met of zonder klep, staande, klevende, dubbele of hangende modellen. Je kan dus kiezen voor:

  • Verschillende merken. Zoals bij elk product zijn er A, B en C merken. Bekende merken zijn Tiger, Zack, Grohe en Brabantia
  • Verschillende uitvoeringen. Zoals hierboven enkele opties beschreven zijn. 
  • Verschillende maten. S, M of L passend bij elke badkamer of toilet. 
  • Verschillende kleuren. Van metallic look tot goud of zilverkleurig.
wc rolhouder rvs

Voordelen RVS wc rolhouder

Hier zijn zes voordelen en eigenschappen van de roestvrij staal wc rolhouder: 

1. Corrosieweerstand:

Een van de beste en meest bekende eigenschappen van een rvs toiletrolhouder is dat het extreem corrosiebestendig is. Toen het voor het eerst werd gemaakt door Harry Brearley in 1913, werd het ‘s werelds eerste ‘roestvrije staal’ genoemd. De toevoeging van chroom was het belangrijkste onderdeel dat roestvrij staal deze kwaliteit gaf en werd gezien als de grote doorbraak in de ontwikkeling ervan.

2. Vuur- en hittebestendigheid

RVS wc rolhouders hebben deze eigenschap vanwege zijn oxidatiebestendigheid, zelfs bij hoge temperaturen. Hierdoor behoudt het zeer effectief zijn sterkte onder barre en extreme temperatuursomstandigheden. Chroom speelt hierin opnieuw een belangrijke rol en maakt roestvast staal een uitstekende keuze met het oog op brandwerendheid en brandpreventie. 

3. Hygiëne

Een voordeel van roestvrij staal dat misschien niet meteen in je opkomt, heeft betrekking op hygiëne. Roestvrij staal is een uiterst hygiënisch materiaal vanwege het feit dat het uiterst eenvoudig te reinigen en te ontsmetten is. Het gladde, glanzende en niet-poreuze oppervlak zorgt ervoor dat vuil, roet en bacteriën moeite hebben om zich aan de buitenkant te vestigen. Als ze dat doen, kunnen ze heel gemakkelijk worden weggevaagd. Het gemak van deze reiniging en onderhoud maakt roestvrij staal een uitstekende keuze in omgevingen waar een sterke hygiëne essentieel is. Dit is de reden waarom professionele keukens bijna uitsluitend van roestvrij staal zijn gemaakt en waarom u er in ziekenhuizen, laboratoria, fabrieken enz. veel op vertrouwt. Deze eigenschap van de RVS wc rolhouder maakt het ook de ideale eigenschap voor in toiletten of badkamers. 

4. Slagvastheid en sterkte:

Ander belangrijk voordeel om te kiezen voor een RVS wc rolhouder is de slagvastheid. Roestvrij staal is een extreem taai en zeer duurzaam materiaal met een hoge slagvastheid. Een deel van de reden hiervoor is dat roestvast staal een lage gevoeligheid heeft voor brosheid bij hoge en lage temperaturen. Dit betekent niet alleen dat het materiaal zijn vorm behoudt, maar het betekent ook dat het op het smeltpunt gemakkelijker kan worden gelast, gesneden, gefabriceerd enz. 

5. Esthetische uitstraling RVS WC rolhouder

Een andere reden waarom velen zich tot roestvrij staal wenden bij de keuze voor een RVS wc rolhouder, is enigszins oppervlakkig maar daarom niet minder geldig en dat heeft te maken met het esthetische uiterlijk. Sinds de oprichting wordt roestvrij staal gezien als een elegant, aantrekkelijk en modern materiaal. 

6. Duurzaamheid

Een ander voordeel dat niet veel aandacht krijgt als het gaat om roestvrij staal, maar dat wel erg belangrijk is als een wereldwijd probleem, is het feit dat het een zeer duurzame keuze is. Roestvrij staal wordt meestal gemaakt van ongeveer 70% schroot. Dit betekent dat de basis afkomstig is van dat wat niet wordt gebruikt. Bovendien is het 100% recyclebaar in zijn oorspronkelijke vorm. Dit betekent dat het opnieuw kan worden gebruikt als het zijn oorspronkelijke functie niet meer vervult. Kortom, als jij duurzaamheid hoog in het vaandel hebt zitten is dit ook een goed argument om een RVS toiletrolhouder aan te schaffen. 

Nadelen RVS wc toiletrolhouder

Het goede nieuws over de RVS toiletrolhouder is dat het weinig nadelen heeft. Een mogelijk nadeel kan zijn dat het moeilijk is om roestvast staal te vervaardigen en dit kan soms tot hogere kosten leiden.

Een ander potentieel nadeel is het feit dat RVS ook in bepaalde omgevingen vuil en vet kan vertonen. Als je denkt aan keuken oppervlakken of apparaten, zal zelfs de kleinste vlek of vingerafdruk op het oppervlak verschijnen en hoewel ze gemakkelijk schoon te vegen zijn, kan het een strijd zijn om ze schoon te houden, vooral met een groot gezin.

Over het algemeen wegen de voordelen van de RVS toiletrolhouder echter ruimschoots op tegen de nadelen, waardoor het, het ideale materiaal is voor een enorm scala aan toepassingen.

RVS toiletrolhouder kopen

Een RVS toiletrolhouder kopen doe je bij een van de volgende webshops:

Deze shops hebben een groot assortiment waarop alle soorten te koop zijn (staande, inbouw, dubbele, reserve, etc). Zo ook de A merken als Tiger, Zack, Grohe en Brabantia.

rvs wc rolhouder

RVS wc rolhouder set 

Een complete RVS wc rolhouder set kan je badkamer een mooie opfrisbeurt geven. Een set bestaat uit diverse producten. Een toiletrolhouder, reserverolhouder en een wc borstel. Ook kan je vaak aanvullend nog een handdoekhouder of haak bij bestellen om de metamorfose van jouw badkamer compleet te maken.  

Staande RVS toiletrolhouder 

De staande modellen RVS behoren tot een van de populairste modellen. Bekijk hier het aanbod staande RVS wc rolhouders

WC rolhouder mat / glanzend

Deze keuze heeft vooral betrekking op smaak. Houd je meer van een mat of glanzende look. 

Inbouw varianten

Er zijn ook RVS varianten die je kunt inbouwen in jouw badkamer of toilet. Dit kost natuurlijk meer moeite dan bij de staande modellen maar dit ziet er een stuk fraaier uit. 

Vragen?

Mocht je vragen hebben over een RVS wc rolhouder, schuw dan niet om contact met ons op te nemen. Mail naar info@wcrolhouder-info.nl voor al jouw vragen over toiletrolhouders van RVS.