Reserve wc rolhouder

Als het gaat om badkameraccessoires wordt de reserve wc rolhouder vaak over het hoofd gezien. Veel mensen hebben er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, laat staan overwogen er een te gebruiken. Maar er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van een reserve toiletrolhouder in je badkamer. Laten we eens nader bekijken wat dit schijnbaar kleine maar nuttige voorwerp voor je kan doen.

Wat is een reserve toiletrolhouder?

Een reserve toiletrolhouder is een accessoire dat gebruikt wordt om extra rollen toiletpapier in je badkamer op te bergen. Hij bestaat meestal uit twee delen – een beugel voor aan de muur en een aparte houder voor de extra rollen. Afhankelijk van het type dat je kiest, kun je hem aan de muur bevestigen in de buurt van je bestaande toiletroldispenser of in een kastje.

Er zijn verschillende soorten reserve wc rolhouders op de markt, waaronder die van kunststof, metaal en hout. Sommige modellen zijn ontworpen voor één extra rol, terwijl andere tot vier rollen tegelijk kunnen bevatten. Deze houders zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren, zodat je er een kunt vinden die perfect past bij je bestaande badkamerinrichting.

reserve wc rolhouder

Waarom zou je een reserve wc rolhouder willen gebruiken?

Het belangrijkste voordeel van een reserve wc rolhouder is gemak. Met dit handige voorwerp heb je altijd een extra rol tissues bij de hand als je zonder zit of er een nodig hebt in een noodsituatie. Je hoeft dus niet meer naar de winkel te rennen als je merkt dat je geen zakdoekjes meer hebt! Bovendien zijn sommige modellen reserve toiletrolhouders gemakkelijk toegankelijk, zodat je niet hoeft te zoeken naar het juiste formaat of type als het tijd is om ze te vervangen.

Badkamer netjes opgeruimd

Een ander voordeel van de reserve wc rolhouder is dat het helpt je badkamer netjes en opgeruimd te houden door al je rollen op één plek op te bergen in plaats van verspreid door de kamer, zoals het geval zou zijn als ze los op planken of toonbanken zouden liggen. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om dingen te vinden als je ze nodig hebt, maar maakt het ook gemakkelijker om schoon te maken, omdat alles bij elkaar blijft en er geen vuil en stof ophoopt. Dit zou kunnen gebeuren als je ze in de open lucht laat liggen, zoals bij ramen en ventilatieopeningen, waar stof zich na verloop van tijd gemakkelijk zou kunnen ophopen door de natuurlijke luchtstroompatronen 

Installatie 

Voordat je je reserve wc rolrolhouder gebruikt, moet je ervoor zorgen dat hij goed geïnstalleerd is. Er zijn twee hoofdsoorten houders – aan de muur bevestigd en vrijstaand – en elk vereist een ander installatieproces. Voor wandhouders gebruik je een boormachine om de houder op de gewenste hoogte stevig in de muur te bevestigen. Controleer of er extra accessoires (schroeven, ankers enz.) nodig zijn voordat je met de installatie begint. Vrijstaande reserve toiletrolhouders hoeven niet geboord of geschroefd te worden; plaats ze gewoon op een plek binnen handbereik van je toilet of wastafel. 

Tips voor opslag en organisatie 

Eenmaal geïnstalleerd zijn er verschillende manieren om de efficiëntie van je reserve wc rolhouder te maximaliseren. Stapel om te beginnen extra rollen op elkaar die netjes op de arm van de houder passen – dit bespaart je tijd en energie bij het zoeken naar meer rollen in de toekomst. Tussen de rollen kun je ook andere voorwerpen opbergen, zoals gezichtsdoekjes – zorg er alleen voor dat wat je opbergt niet afdoet aan het hoofddoel. Overweeg tenslotte om een extra houder te kopen voor meerdere plaatsen in je huis – op die manier is er altijd een extra rol in de buurt, waar iemand ook de wc gebruikt! 

Populaire merken en modellen 

Bij het kopen van een reserve toiletrolhouder is het belangrijk om verschillende merken en modellen te vergelijken, zodat je er een kunt vinden die het beste bij je behoeften past. Populaire merken zijn Simplehuman, OXO Good Grips en InterDesign; alle drie bieden ze producten van hoge kwaliteit met kenmerken als een roestvrijstalen constructie en strakke ontwerpen die bij elke badkamerstijl passen. De prijzen variëren van 10 – 30 euro, afhankelijk van de grootte en het gebruikte materiaal; reviews van de reserve wc rolhouders kun je vinden door online te zoeken of rechtstreeks de websites van de fabrikanten te bezoeken. 

reserve toiletrolhouder

Zwarte reserve wc rolhouder

Als je je badkamer op een stijlvolle en praktische manier wilt aankleden, zoek dan niet verder dan een zwarte reserve toiletrolhouder. Dit klassieke maar stijlvolle accessoire biedt je een discrete plaats om extra toiletrollen op te bergen en helpt je tegelijkertijd die gewenste eigentijdse look te bereiken. Door de matzwarte afwerking past de houder bovendien bij de rest van je moderne inrichting. Houd je badkamer georganiseerd, netjes en opgeruimd met het perfecte accessoire voor elke stijl van inrichting – de zwarte reserve toiletrolhouder.

Hoe vind je de beste toiletrolhouders? 

Als je op zoek bent naar een reserve toiletrolhouder, wil je iets dat lang meegaat en gemakkelijk in het decor van je badkamer past. Maar met zoveel opties op de markt, hoe kies je de beste? In deze blogpost bekijken we enkele van de belangrijkste kenmerken waarmee je rekening moet houden als je op zoek bent naar een toiletrolhouder. 

Ontwerp en stijl

Het eerste waar je rekening mee moet houden is welk ontwerp en welke stijl reserve wc rolhouder bij jouw badkamer past. Wil je iets moderns en strak of meer antiek en traditioneel? Er is geen goed of fout antwoord – het komt allemaal neer op persoonlijke voorkeur. Zorg ervoor dat je de ruimte waar de toiletrolhouder komt opmeet, zodat je er een kunt vinden die perfect past. 

Materiaal en sterkte 

Het materiaal waarvan je reserve wc toiletrolhouder is gemaakt speelt een belangrijke rol in zijn levensduur en duurzaamheid. De meeste modellen zijn gemaakt van massief metaal, zoals verchroomd messing of roestvrij staal. Deze materialen zorgen voor sterkte en veerkracht, zodat ze zelfs na veelvuldig gebruik niet zullen roesten of breken. Je kunt ook plastic modellen vinden die goedkoper zijn, maar misschien niet zo lang meegaan als metalen modellen. 

Type montage 

Reserve toiletrolhouders kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden, zoals aan de muur, inbouw of vrijstaand. Afhankelijk van waar je huidige unit is geïnstalleerd, moet je misschien kiezen voor een ander montagetype dan voorheen – controleer dit goed voordat je koopt! Muurbeugels zijn meestal de populairste optie, omdat ze geen vloeroppervlak innemen en een eenvoudige installatie mogelijk maken.

Verschillende soorten reserve wc rolhouders

Laten we de verschillende soorten reserve toiletrolhouders verkennen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn en de voor- en nadelen van elk bekijken. 

Reserve toiletrolhouder voor aan de muur 

Een populair type reserve wc rolhouder is de aan de muur gemonteerde variant. Wandhouders zijn er in enkele of dubbele uitvoering, waarbij de dubbele versie meer dan één reserverol kan bevatten. Het mooie van dit type houder is dat hij gemakkelijk aan elke muur kan worden bevestigd zonder veel ruimte in te nemen. Ze zijn er ook in verschillende stijlen en afwerkingen, zodat je iets kunt kiezen dat past bij je bestaande badkamerinrichting. Het nadeel is dat als je ooit de plaats of de stijl van de houder wilt veranderen, dat nogal moeilijk kan zijn, want aan de muur gemonteerde houders vereisen nogal wat werk om ze van hun oorspronkelijke plaats te verwijderen. 

Losse reserve toiletrolhouders 

Een andere mogelijkheid om extra rollen op te bergen is een losse reserve wc rolhouder. Deze houders zijn staand en hebben meestal vier of meer rollen. Je kunt ze overal in je badkamer neerzetten waar je denkt dat ze het handigst en toegankelijkst zijn, zoals bij de wastafel of het bad. Het mooie van dit soort houders is dat ze niet geïnstalleerd hoeven te worden en dat je ze zo nodig gemakkelijk kunt verplaatsen. Sommigen vinden de staande reserve wc rolhouders te omvangrijk en passen door hun formaat niet gemakkelijk in kleinere badkamers. 

wc rolhouder reserve

Reserve wc rolhouder hangend

Tot slot hebben we hangende reserve toiletrolhouders die je meestal ziet in openbare toiletten, maar die je desgewenst ook thuis kunt gebruiken. Deze houden meerdere rollen tegelijk vast en hangen aan leuningen aan muren of plafonds boven toiletten of wastafels; ze zijn dus ideaal wanneer de ruimte beperkt is of wanneer lastige vormen moeten worden aangepast, zoals L-vormige badkamers enz. De installatie van hangende varianten is ook niet al te lastig, waardoor ze ook ideaal zijn als je huurt, omdat ze bij een verhuizing gemakkelijk kunnen worden weggehaald zonder het oppervlak te beschadigen! Dit type is echter niet voor iedereen geschikt, omdat het er een beetje industrieel uitziet, wat sommige mensen niet prettig vinden.    

Reserve wc rolhouder kopen

Een reserve wc rolhouder kopen doe je op:
Bol.com
Amazon
Sanitairkamer

Conclusie

Concluderend kan het hebben van een reserve wc rolhouder uiterst nuttig zijn voor iedereen die snel toegang moet hebben tot extra tissuepapier zonder elke keer de moeite te moeten doen om het te vinden als ze het nodig hebben. Ook helpt het hun badkamers schoon te houden door alle overtollige rollen netjes op één plaats op te bergen in plaats van ze als rommel te laten rondslingeren, wat achteraf meer tijd kost om ze op te ruimen dan wanneer ze gewoon al van tevoren netjes zijn opgeborgen en klaar liggen wanneer ze het meest nodig zijn. Dit leidt tot een algehele aangenamere ervaring, zowel nu als in toekomstige tijden! Daarom raden we je ten zeerste aan er vandaag nog in te investeren in een reserve wc rolhouder als je dat nog niet hebt gedaan, zodat jij ook al deze voordelen kunt plukken!